De când primesc bucureștenii căldură în calorifere. Veste bună de la Nicușor Dan

de: Iulian Ioncea
21 10. 2024

În ultimele zile, vremea din București s-a răcit, temperaturile din termometre fiind în scădere, astfel că tot mai multe persoane s-au întrebat când va începe furnizarea agentului termic în Capitală.

Întrebat recent când primesc bucureștenii căldură în calorifere, primarul Capitalei a afirmat că în această iarnă vor fi mai puține probleme, iar căldura a început deja să fie furnizată începând cu 21 octombrie 2024.

„A început. Deci, conform legii, în momentul în care avem trei nopţi, începem furnizarea agentului termic. Pe parcursul iernii vor fi probleme, aşa cum au fost, dar vor fi ceva mai puţine decât iarna trecută”, a spus Nicușor Dan.

Câți km de conductă s-au schimbat în București

Primarul Capitalei a mai afirmat și că, până în prezent, în București au fost schimbați nu mai puțin de 45 de kilometri de conductă. Iar până la finalul anului numărul ar putea crește până la 70!

„Avem o ameliorare de la iarnă la iarnă şi o să mai fie probleme. Anul ăsta, la 1 septembrie, eram la 45 de kilometri conductă magistrală schimbată. Probabil că până la sfârşitul anului o să fim la cei 70. În toate zonele în care conducta este nouă, eliminăm avarii. De exemplu, pe Mihai Bravu am avut anul trecut aproximativ 60 de avarii. Alea nu vor mai fi, că e conductă nouă”, a afirmat Nicușor Dan.